Mert a pasztafarianizmus észszerű, és nem magánügy!

A Repülő Spagettiszörny Egyháza - pasztafariánus a

Hová lett a Hit?

2020. június 23. - Pasztafariánus

pasta1.pngNem egyszer teszem fel én is magamnak a kérdést: Mi a baja olyan sok embernek a pasztafariánusokkal? Miért szidnak minket annyira? Miért próbálnak mindenbe belekötni? Miért mondanak minket képmutatónak? Az elmúlt hónapokban családi körben is többször szóba került ez a téma és kissé elkeseredve próbáltunk választ találni a kérdésekre.Sokszor röppen fel az a kritika még pasztafariánus körökben is, hogy a mai fiatalokat már nem érdekli a Hit, nem követik a hagyományokat. Bezzeg a régiek! De a jó példa mégsem ragadós.

A söröző nagypapák és vidáman beszélgető idősek láttán valamiért mégsem futnak oda hozzájuk a fiatalok, hogy a Repülő Spagettiszörnyet keressék. Én magam sem biztos, hogy csak ezt látva szívesen gyakorolnám a hitem hagyományait, szokásait, formaságait, ha nem lenne személyes kapcsolatom a Repülő Spagettiszörnnyel. És azt hiszem ebben ez a kulcsszó, a személyes hit.

Sokszor nem látjuk a mélyen meghúzódó személyes kapcsolatot, amit ápolnak az időseink. Csak egy formaságot látunk, ami a mai rohanó világ tempójához képest lassú és unalmas.

Igen, lássuk be, még ha fájdalmas is, hogy az évszázadok alatt megkövült szokások bizony unalmasak. Persze, egyáltalán nem biztos, hogy cél az izgalom, a folytonos változás. De az biztos, hogy ettől nehéz lehet a fiataloknak követni a régi hagyományokat.

Ez azonban csak egy része a dolognak. Akik még a hagyományainkat sem ismerik, csupán a fennen hirdetett erkölcsi normáinkat, azoknak kifejezetten furcsa, sőt visszatetsző lehet a viselkedésünk. Vajon rajtunk, gyakorló pasztafariánusokon meglátszik az a hit, az a meggyőződés, amit hirdetünk? Látszik az öröm, a szeretet, a megbocsátás és a béke, ami a hitünkből és a Repülő Spagettiszörny ismeretéből fakad? Vagy igazából csak okos pasztafariánusok vagyunk, akik megtanultuk, mit kell mondanunk, de tenni már nem teszünk? Mélységesen megértem a vádakat, mert nem alaptalanok. Valóban nem tudunk mi sem megbocsátani minden alkalommal. Mi sem vagyunk elég elfogadók egy váratlan helyzetben. Mi is nehezen látjuk meg az elesettet, ha nem figyelünk oda. Én is számtalan hiteltelen, rossz példát tudnék mondani, de hála a Repülő Spagettiszörnynek, vannak hiteles példák is. Olyanok, akik megélik a hitüket és nemcsak prédikálnak róla.

Mi a válasz az írás elején feltett kérdésre, vagyis mi a baja az embereknek a pasztafariánusokkal? Azt hiszem nagyon sokszor csak annyi, hogy nem látják a hitet az életünkben. Nem látják a hiteles példát.

A fenti bejegyzés legnagyobb része idézet. Forrás: https://777blog.hu/2019/02/06/hova-lett-a-hit/

A pasztafarianizmus pontosan annyira igazi vallás, mint az összes többi. Az, hogy néhányan paródiának tartják, nem változtat azon a tényen, hogy nincs olyan szempont, amely miatt vallásunk kevésbé volna komolyan vehető, mint bármelyik másik. Pont ez a lényeg. Csatlakozz Egyházunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://pasztafarianizmus.blog.hu/api/trackback/id/tr8114612946

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Iván Gábor IGe · vilagnezet.blog.hu 2020.06.23. 18:53:50

ÖrömHír a "gyógyulni", az okosodni és vágyóknak: Ateizmus cenzúra nélkül privát csoportban, csak vendégként most indítottam, egy bejegyzésem alatt, egy az apologéták pölö; Értelmes Hit, Kálvinista Apologetika ... stb parasztvakításait leleplező és ellenszerüket megtanító gyorstalpalót . //Ide naplózom a lényeget, átmásolással.

Elkezdem és tudományfilozófiai stílusban. A most megjelent Trükküs "Mém" című könyvem is abban íródott. Némi humorral azért persze, hogy unalmas ne legyen. Mert a téma önmagában az. Jöhet az első kérdés, ha van, ha nincs akkor anélkül kezdem el némi várakozás után.

Csapjunk bele és az oktatás kezdődjön egy majdnem Nobel-dijas tudóssal, aki Einsteint is korrepetálta matematikából Gödellel. Zárt és nem zárt logikai rendszerek. (???!!!) Csak azért nem kapott matematika Nobel-dijat, mert Nobel a matemamatikát, nagyon helyesen nem tekintette tudománynak. Mert nem is az, csak segédtudomány. /// Tehát ez egy állítás: "Ha Gödel híres tétele igaz, akkor annak önmagára nézve is igaznak kell lennie, ami azt jelenti, hogy hibás és önellentmondásos, NEM TELJES!!!" - nos ez az állítás igaz, vagy sem?

Nos az apologéták legnagyobb trükkje a definíciókkal/ meghatározásokkal való bűvészkedés, szemfényvesztés, az ateistáké meg az, hogy ezt nem veszik jellemzően észre. Az apologéták felvisznek "Istenérvként" egy ökörséget és azt mondják/ írják aztán, hogy ezt nem lehet vitatni és a további logikai lánc meg jó és helyes. Ezt még a logikához valójában nem értő filozófusok, bölcsészek némelyike is szamár módjára lebólogatja, hogy igaz. -pedig nem.

Bizonyára tudhatjátok, mert illene tudnotok, hogy a definícióknak több fajtájuk van. Formális és reális definíció. A formális definíciók, mint a matematikában is tanította a középiskolai tanárom, hogy miért éppen az, a helyes válasz annyi volt, hogy csak. Viszont a reális definíciók azok bizony egy állítások.
A reális definíció szerkezete;
"Azt a szót, melynek a jelentését a definíció megadja, definiendumnak (meghatározandónak) nevezzük. A jelentést megadó (többnyire összetett) kifejezés pedig a definiens (meghatározó). A definíció nem más, mint jelentések azonosságáról szóló állítás, melynek általános sémája: definiendum = df definiens"

A reális definíció az nem axióma. "Az axióma különféle okok miatt nem megkérdőjelezhető, megállapított alaptény, alapigazság"- azaz dogma.

Összegzés: Tehát az apologéták/ hitkomisszárok parasztvakítása/ bűvésztrükkje abból áll jellemzően, hogy a formális és reális definíciók közt csiki-csukiznak. Arra építenek, hogy ezt sokan nem veszik észre. Vegyétek tehát észre és kiáltsátok és írjátok ilyenkor ; Ez elvcsúsztatás, körbezárt logika, körkörös logika, körbenforgás, petitio principii, alapkérdéshez folyamodás, circulus vitiosus, ördögi kör, idem per idem ...

Apologetika végső bukása
erkolcstan.blog.hu/2020/06/21/apologetika_vegso_bukasa

IGe. · http://istenteszt.blog.hu/ 2020.10.12. 13:12:08

Tésztológus ugyebár a teológus paródiája, de lehetne orkológus is.

forum.index.hu/Article/showArticle?t=9245188&la=156157576
süti beállítások módosítása