Mert a pasztafarianizmus észszerű, és nem magánügy!

A Repülő Spagettiszörny Egyháza - pasztafariánus a

Csatlakozz!

2018. december 14. - Pasztafariánus

Hogyan lehetek pasztafariánus?
Ha Egyházunk tagja szeretnél lenni, akkor gratulálunk, már az is vagy! Nincs hivatalos eljárás, nem kell megfelelned szabályoknak, fizetned sem szükséges semmiért.

Hogyan segíthetem a Repülő Spagettiszöny Egyházának működését?
Segíthetsz azzal, ha beszélsz az Egyházunkról. Mutass rá, hogy a pasztafarianizmus a legbékésebb vallás. Nem indítottunk vallásháborút, senkit sem köveztünk halálra, égettünk el máglyán, fejeztünk le, öltünk meg, kínoztunk, vagy közösítettünk ki amiatt, mert nem hitt a Repülő Spagettiszörnyben.

Lehetek  pasztafariánus, ha nem hiszek a Repülő Spagettiszörnyben?
Igen. Mivel számos egyéb vallás követői sem értik szó szerint vallásuk állításait, ezért a mieinket sem kell így érteni ahhoz, hogy valaki Egyházunk tagja lehessen. Továbbá, számos más vallás követője nem tartja be vallása előírásait, vagy akár nem-realista istenfelfogást fogad el, mégis hívőnek tartja magát. Velünk sincs ez másképp.

Végül:
A pasztafarianizmus pontosan annyira igazi vallás, mint az összes többi. Az, hogy néhányan paródiának tartják, nem változtat azon a tényen, hogy nincs olyan szempont, amely miatt vallásunk kevésbé volna komolyan vehető, mint bármelyik másik. Pont ez a lényeg.

A fenti bejegyzés forrása: https://www.venganza.org/join/

A bejegyzés trackback címe:

https://pasztafarianizmus.blog.hu/api/trackback/id/tr8614481926
süti beállítások módosítása