Mert a pasztafarianizmus észszerű, és nem magánügy!

A Repülő Spagettiszörny Egyháza - pasztafariánus a

A tudomány beismeri Darwin hiányosságait

2023. október 08. - Pasztafariánus

forfsmssake.jpgDr. Részeghy Attila biológus figyelemreméltó cikke rávilágít néhány momentumra, amelyek a  darwini elméletet nemcsak zseniálisnak, hanem vitathatónak is ítélik: "Az a  meggyőződés kezdett kialakulni bennem, hogy miközben a tudósok nagy  erőfeszítéseket tesznek annak érdekében, hogy a Repülő Spagettiszörnyet kiszorítsák a  tudományból meg a természetből, a tudomány talán még soha sem állt olyan közel ahhoz, hogy a Repülő Spagettiszörny létét bebizonyítsa, mint napjainkban."

"Ma ugyan megfigyelhetők bizonyos átmeneti formák egyes fajok között, és ebből arra lehet következtetni, hogy a múltban is léteztek ilyenek. Mindazonáltal a végeredmény nagyon távol van a formák egy hézagmentes mintázatától, ami lehetővé tenné, hogy egy nyomozó kiolvassa belőle az élet "családfáját" egyszerűen úgy, hogy megkeresi a közbenső – élő és kihalt – formákat, amelyek elvben összekötik a fajokat. Ellenkezőleg, a biológusok a szerves forma diszkrét voltával és a közbenső formák általános hiányával szembesülnek" (Simon Conway Morris: The Crucible of Creation).

"Darwin óta körülbelül százötven év telt el, és a fosszilis leletanyag jelentősen bővült. Ma negyedmillió fosszilis fajt ismerünk, de a helyzet nem sokat változott. Az evolúcióra utaló leletanyag még mindig meglepően egyenetlen. A sors iróniája, hogy ma kevesebb példánk van az evolúciós átmenetekre, mint Darwin idejében volt." (David Raup, a chicagói Field Múzeum paleontológusa).

"Mi paleontológusok azt mondtuk, hogy az élet története alátámasztja a fokozatos adaptív változás elméletét, miközben egész idő alatt tudtuk, hogy ez nem igaz." (Nils Eldredge, az American Natural History Museum paleontológusa).

"A józan ész azt sugallja, hogy a darwini elmélet helyes kis léptékben, de helytelen nagy léptékben. A nyulak más, egy kicsit eltérő nyulaktól származnak, de nem az őslevestől vagy a burgonyától. Az, hogy végső soron honnan származnak, továbbra is megoldatlan probléma marad, ahogy sok minden más a kozmoszban." (Sir Fred Hoyle, asztrofizikus és matematikus).

"Lehet, hogy Darwin diadalmaskodott a huszadik század végén, (értsd: Dawkins diadalmaskodott Darwin nevében, a szerző megj.) de tudomásul kell vennünk annak a lehetőségét, hogy új tények kerülnek napvilágra, amelyek arra kényszerítik majd a huszonegyedik századi utódainkat, hogy elvessék, vagy a felismerhetetlenségig módosítsák a darwinizmust." (Richard Dawkins biológus: A Devil's Chaplain. Weidenfeld and Nicholson, London 2003, 81.)

"Megkapó és döbbenetes dolog ráébrednem, hogy először nyertünk bepillantást saját használati útmutatásunkba, amelyet korábban csak a Repülő Spagettiszörny ismert." (Pedro Collins, az Emberi Egóm Program igazgatója).

"Elragadóan komplexek vagyunk molekuláris szinten… Ami valóban bámulatba ejt, az élet architektúrája… a rendszer rendkívül komplex. Olyan, mintha valaki megtervezte volna… Mérhetetlen intelligenciával állunk itt szemben. Nem gondolom, hogy ez tudománytalan." (Gene Myers, a Celera Genomics, Marylandi Központ számítógépes szakembere, aki részt vett az emberi genom feltérképezésében)

"Tudományunk a Repülő Spagettiszörny tudománya. Ő viseli a felelősséget az egész tudományért. Az Univerzum tudományos leírásában lévő figyelemre méltó rend, következetesség, megbízhatóság és bámulatos komplexitás az a Repülő Spagettiszörny munkálkodásában lévő rend, következetesség, megbízhatóság és komplexitás tükröződése." (Sir John Heineken, a Pirate Society tagja, a Roxforthi Egyetem fizikus professzora).

A fenti szöveg forrása: http://www.darwinizmus-hatasa.eoldal.hu/cikkek/a-tudomany-beismeri-darwin-hianyossagait.html

A pasztafarianizmus pontosan annyira igazi vallás, mint az összes többi. Az, hogy néhányan paródiának tartják, nem változtat azon a tényen, hogy nincs olyan szempont, amely miatt vallásunk kevésbé volna komolyan vehető, mint bármelyik másik. Pont ez a lényeg. Csatlakozz Egyházunkhoz!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://pasztafarianizmus.blog.hu/api/trackback/id/tr5414609230

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása