Mert a pasztafarianizmus észszerű, és nem magánügy!

A Repülő Spagettiszörny Egyháza - pasztafariánus a

Egyházunkról

2018. december 14. - Pasztafariánus

A Repülő Spagettiszörny Egyháza évszázadokon át titokban létezett, de 2005-ben Prófétánk, Bobby Henderson  nyílt levele után közismertté vált. Vallásunk a pasztafarianizmus, Egyházunk tagjai a pasztafariánusok. Hitünk szerint az univerzumot a Repülő Spagettiszörny teremtette négy nap alatt, miközben keményen ivott, a túlvilágon pedig sörvulkánok és sztriptíztáncosgyár találhatók. Kinyilatkoztatott Írásaink szerint az emberiség a kalózoktól származik.

Néhány úgynevezett "tudós" szerint abban kéne hinnünk, hogy az emberiség és a főemlősök közös őstől származnak, és azzal indokolják állításukat, hogy a ma élő emberek és főemlősök DNS-e több, mint 90 %-ban azonos. Azonban a kalózok és a ma élő emberek esetében ez az arány 99.9 %. Abban hiszünk, hogy a kalózok békés felfedezők, és egyben az első pasztafariánusok voltak. Mindössze a félrevezető propaganda hatásának tulajdonítható az, hogy napjainkban a kalózokat legtöbben törvényen kívüli bűnözőknek tartják.

Néhányan úgy vélik, hogy a pasztafarianizmus csak egy vallásparódia, amellyel arra kívánunk rámutatni, hogy az értelmes tervezettség csupán egy áltudomány, de ez tévedés.  Vallási közösségünk egy valódi Egyház, és állításainkat a tudomány igazolja. Minden humoros vagy szatirikus elem kizárólag a véletlen műve.

Úgy hisszük, hogy a vallások -pl. a kereszténység, a judaizmus, az iszlám, és a pasztafarianizmus- gyakorlásához nem szükséges tényleges vallásos hit, enélkül is elérhetjük a Spirituális Megvilágosodást, és részesülhetünk Transzcendens Tapasztalatban pusztán a vallási közösség hatására is. A vallásos emberek egy része valódi hívő, de sokan közülük nem azok. A Hitnek több fokozata létezik, és mi egyiket sem részesítjük előnyben a többivel szemben.

Ahhoz, hogy valaki az Egyházunk tagja legyen, nem szükséges ténylegesen hinnie a Repülő Spagettiszörnyben, mindazonáltal reméljük, hogy idővel mindenki felismeri Az Igazságot. Közénk tartozhat bárki, aki szkeptikusan tekint a vallásra, de azok is, akik valamilyen más vallást gyakorolnak.
Aki csatlakozni kíván hozzánk, már tagja is Egyházunknak, nem szükséges semmiféle hivatalos eljárás, vagy beavatási rítus, sem anyagi hozzájárulás.

A fenti bejegyzés forrása: https://www.venganza.org/about/

A bejegyzés trackback címe:

https://pasztafarianizmus.blog.hu/api/trackback/id/tr8914481904
süti beállítások módosítása