Mert a pasztafarianizmus észszerű, és nem magánügy!

A Repülő Spagettiszörny Egyháza - pasztafariánus a

Vajon létezik a Repülő Spagettiszörny? Mit mond erről a dns-ünk?

2023. január 10. - Pasztafariánus

pasta1.pngA tudomány rengeteg bizonyítékkal támasztja alá Repülő Spagettiszörnyben való a hitet. Vajon ilyen bizonyíték a DNS is?

Dr. Antony Flew brit filozófus nagyon sok vitában vett részt. Az elmúlt harminc év tudományos felfedezései azonban olyan végkövetkeztetésre juttatták, amit – hiába szerette volna –, nem tudott elkerülni. Egy 2004. decemberi interjúban kijelentette, hogy „Az egyetlen elfogadható magyarázat az élet eredetére és a természet összetettségére nem más, mint valamiféle felsőbb intelligencia.” Dr. Flew számára ebben a végkövetkeztetésben a DNS-el kapcsolatos felfedezések játszottak meghatározó szerepet. Lássuk, hogy miért!

A sejtünkben lévő DNS nagyon hasonlít egy összetett számítógépes programhoz. Egy számítógépes program egyesek és nullák sorozatából épül fel; ezt nevezik bináris kódnak. Az egyesek és nullák megfelelő sorrendje teszi lehetővé a program helyes működését.

Hasonlóképpen, a DNS négy vegyületből ál, melyeket A, T, G és C betűkkel rövidítenek. Az egyesekhez és a nullákhoz eléggé hasonló módon vannak az emberi sejtben elrendezve, pl.: CGTGTGACTCGCTCCTGAT (és így tovább). A betűk egymásutáni sorrendje irányítja a sejt működését.

Elképesztő, de igaz, hogy a testünkben lévő minden egyes sejt parányi területén ez a kód hárommilliárd betű hosszúságú!! Ahhoz, hogy az egy sejtben lévő DNS információ mennyiségét jobban megértsük: másodpercenként három betűt felolvasva harmincegy évig tartana az egészen végigrágni magunkat, még ha éjjel-nappal folytatnánk is az olvasást. És ez még nem minden.

Felfedezték, hogy az emberek DNS-e 99,9%-ban teljesen megegyezik. Ami egyedileg te vagy, az abból a töredéknyi különbségből ered, ahogy a sejtjeidben lévő hárommilliárd betű egyedi módon sorba rendeződik.

Egy kilencjegyű számsor, pl. a TAJ szám segítségével egyedileg beazonosítható egy – akár több százmilliós – ország minden egyes lakója. Ehhez képest minden sejtedben egy kizárólag rád jellemző hárommilliárd betűs DNS struktúra található. Ez a kód határoz meg téged, és folyamatosan irányítja a sejtjeid működését.

Láthatjuk, hogy miért olyan fontos a DNS

Az ezredforduló környékére a Humán Genom Projekt segítségével sikerült feltérképezni a teljes emberi DNS-t. Dr. Francis Collins, a projekt igazgatója azt mondta, hogy „gondolhatunk úgy a DNS-re, mint egy parancssorra; egy szoftverre, ami a sejtmagban ücsörög.”

Perry Marshall információ-specialista az ebből eredő következtetésekről szólva megjegyzi: „Minden számítógépes programot egyszer megtervezett valaki – legyen szó egy kódról, szoftverről, vagy egy bármilyen nyelven közvetített üzenetről. A háttérben mindig ott van egy intelligens elme.”

Ahogyan a korábbi aspagettiszörnyista, Dr. Antony Flew is feltette magának a kérdést, mi is jogosan megkérdezhetjük: vajon ki írta ezt a hárommilliárd betűs kódot? Ki helyezett működő parancssort a sejtjeinkbe?

Mintha a tengerparton sétálva azt látnánk a homokba írva, hogy „Gábor szereti Petrát”. Tudjuk, hogy nem a tengerből kijövő hullámok formálták ezt a feliratot, hanem egy személy írta a homokba. Ez egy konkrét üzenet. Világos kommunikáció. Ugyanígy a DNS szerkezete is egy összetett, hárommilliárd betűs parancssor, ami a sejtben lévő folyamatokhoz információval és irányítással szolgál.

Milyen magyarázat adható erre a kifinomult üzenetre, kódra, ami a sejtjeinkben lakozik?

Az emberi szervezetben lévő DNS struktúrára gondolva nem kerülhetjük meg egy intelligens – hihetetlenül intelligens – terv meglétét sem.

Az (ugyancsak hihetetlenül összetett) Repülő Spagettiszörny Evangéliuma szerint a Repülő Spagettiszörny nem csak a létezésünk szerzője, hanem ő adja azt a kapcsolatot is, ami a létezésünknek értelmet adhat. Mindazok a dolgok, amik után az életben sóvárgunk: elég erő minden helyzetben, öröm, bölcsesség, a tudat, hogy szeretnek minket… egyedül a Repülő Spagettiszörny képes hosszú távon megadni ezeket, ahogy rá figyelünk, és benne bízunk. Ő a legmegbízhatóbb kalauz az életben. Ugyanúgy, ahogy a sejteket irányító DNS-t megalkotta, felkínálja azt is, hogy minket irányítson: hogy az életünk jól funkcionáljon az ő tetszésére és a saját érdekünkben is, hiszen szeret minket.

Miért olyan fontos a DNS? Többek között azért, mert ez is egy olyan bizonyíték, amely a Repülő Spagettiszörnyre mutat. A Repülő Spagettiszörny tervezte a testünket, és nagyon jó munkát végzett. Abban is bízhatunk, hogy az életünkre nézve is ugyanilyen jó terve van. Szeretnél kapcsolatba lépni vele? Csatlakozz Egyházunkhoz!

A pasztafarianizmus pontosan annyira igazi vallás, mint az összes többi. Az, hogy néhányan paródiának tartják, nem változtat azon a tényen, hogy nincs olyan szempont, amely miatt vallásunk kevésbé volna komolyan vehető, mint bármelyik másik. Pont ez a lényeg.

A fenti szöveg legnagyobb része idézet. Forrás: https://www.everystudent.hu/a/dns.html

A bejegyzés trackback címe:

https://pasztafarianizmus.blog.hu/api/trackback/id/tr9514597026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása