Mert a pasztafarianizmus észszerű, és nem magánügy!

A Repülő Spagettiszörny Egyháza - pasztafariánus a

Tanaink

2018. december 15. - Pasztafariánus

"Egyházunk egyetlen dogmája az, hogy elvetjük a dogmákat!" -Bobby Henderson Próféta

A Nyolc Tényleg Jobban Tennéd, Ha Nem
1. Tényleg jobban tennéd, ha nem viselkednél úgy, mint egy képmutató, szenteskedő balfék, ha Legfőbb Tésztaságomról beszélsz. Semmi gond nincs azzal, ha néhányan nem hisznek bennem. De tényleg. Nem vagyok ennyire hiú.
2. Tényleg jobban tennéd, ha nem használnád létezésemet eszközül arra, hogy elnyomj, leigázz, büntess, kizsigerelj másokat, és/vagy hitványul viselkedj velük. Nem igénylem azt, hogy áldozatot mutassanak be nekem, és megtisztulásra a víznek van szüksége, nem pedig az embereknek.
3. Tényleg jobban tennéd, ha nem ítélkeznél más felett amiatt, ahogy kinéz, öltözködik, beszél, vagy... Csak viselkedj normálisan. Rendben? Ó, és vésd jól bele abba a kemény fejedbe: nők=emberek, férfiak=emberek. Egyenlők. Egyik sem ér többet a másiknál, a divatos megjelenést kivéve. Sajnálom, de ezt a tulajdonságot a nőknek adtam, és annak a néhány férfinak, akik tudják, hogy mi a különbség a türkiz és a mályva között.
4. Tényleg jobban tennéd, ha nem viselkednél úgy, hogy azzal ártasz magadnak, vagy a nagykorú, beleegyező ÉS szellemileg érett partnerednek.
5. Tényleg jobban tennéd, ha nem vonnál kérdőre másokat a bigott, nőgyűlölő, utálatos nézeteik miatt, úgy, hogy üres a gyomrod. Előbb egyél valamit, azután vitatkozz.
6. Tényleg jobban tennéd, ha nem építenél több millió dollárért templomokat, mecseteket és síremlékeket Legfőbb Tésztaságomnak, ha a pénzt  el lehet költeni más célra is, mint pl.:
-a nyomor felszámolása
-a betegségek gyógyítása
-arra, hogy békében és szeretetben éljünk, valamint csökkentsük a tévézés költségeit.
Komplex szénhidrátokból álló mindenható lény vagyok, de szeretem az élet apró örömeit. Tudhatom, hiszen ÉN Vagyok a Teremtő.
7. Tényleg jobban tennéd, ha nem mondogatnád másoknak azt, hogy beszélek hozzád. Nem vagy ennyire érdekes, barátkozz meg ezzel. És mondtam már, hogy szeresd embertársaidat. Veszed az adást?
8. Tényleg jobban tennéd, ha nem tennéd azt mással, amit nem szeretnél, hogy más tegyen veled, és amennyiben kedveled az olyasmit, amit izé... bőrszerelés és síkosító használatával szokás tenni Las Vegasban... Nos, ha más is benne van ebben, akkor csak rajta (lásd a 4. pontot), sőt fényképezhetsz is, de használj óvszert! Csak egy darab gumi. Ha nem akarnám, hogy jól érezd magadat, amikor használod, akkor szögeket vagy valami hasonlót tettem volna rá.

A világ teremtése
Hitünk szerint a Repülő Spagettiszörny a világmindenség mindenható, láthatatlan, és minden más módon érzékelhetetlen teremtője. Egyikünk sem tudja, hogy mióta, és miért létezik, ezért hisszük, hogy létezése öröktől fogva tart. A Repülő Spagettiszörny keményen ivott, miközben megteremtette az univerzumot. Az első napon egy hegyet, fákat és egy törpét teremtett, további három nap alatt az univerzum többi részét, majd három napig pihent. Az embereket nem a saját képmására teremtette, még csak távolról sem emlékeztetünk Rá, hiszen Ő tökéletes, és nem volna igazságos, ha minden ember szintén tökéletes lenne.

A túlvilág
Hitünk szerint a mennyországban ameddig csak a szem ellát, sörvulkánok találhatók, és egy sztriptíztáncosgyár is. A pokol hasonló, de a sör meleg és poshadt, a sztriptíztáncosok nemi betegségekkel fertőzöttek, és minden tele van pingvinekkel.

A Pasztafarianizmus Szent Könyvei:
The Gospel of the Flying Spaghetti Monster
The Loose Canon

A fenti bejegyzés forrása: https://www.venganza.org/about/

A bejegyzés trackback címe:

https://pasztafarianizmus.blog.hu/api/trackback/id/tr4914485622
süti beállítások módosítása