Mert a pasztafarianizmus észszerű, és nem magánügy!

A Repülő Spagettiszörny Egyháza - pasztafariánus a

Mi a különbség sörözés és közös sörözés között?

2020. november 24. - Pasztafariánus

pasta1.pngHa röviden akarunk válaszolni a címben feltett kérdésre, akkor mondhatjuk azt is, hogy semmi, hiszen a Repülő Spagettiszörny minden sörözést ugyanolyan fontosnak tekint. Azonban mégis van jelentősége a közös sörözésnek is. Ugyanis ha sokan sörözünk egy közös célért, akkor az a Repülő Spagettiszörny számára is jelzésértékű lehet, hogy az emberiség közösen sörözik az Ő segítségéért!

Tavasszal felemelő volt látni, ahogy rengetegen csatlakoztatok a „Pánik helyett sör” kezdeményezésünkhöz a világ különböző pontjairól.

Szerintem több szempontból is fontos, hogy a közös sörözésben, az korsóláncban egy közösség tudjunk lenni ezekben a nehezebb időkben is. Egyrészt egymást is megerősíthetjük ezáltal, hogy nem vagyunk egyedül a bajban és sokan küzdünk a koronavírus hatásaival, legyen az egészségügyi vagy éppen gazdasági, esetleg mentális. Nem könnyű a helyzet, de a Repülő Spagettiszörny reményt kell, hogy adjon mindannyiunk számára. Főleg, ha hozzá fordulunk segítségért:

„A Repülő Spagettiszörny nem szolgáltat igazságot választottjainak, akik éjjel-nappal hozzá kiáltanak? Megváratja őket? Mondom nektek, hamarosan igazságot szolgáltat nekik. Csak az a kérdés, hogy amikor az Ő Prófétája eljön, talál-e hitet a földön?” (Lüke 18, 7-8.)
Számomra a fenti szakaszból az utolsó gondolat a legfontosabb a jelenlegi helyzetben. Vajon „talál-e hitet a földön?” Ma este egész Magyarországot arra hívjuk, hogy 20 órakor csendesedjünk el otthonainkban legalább egy pár perc erejéig és igyunk egy korsó sört az elhunytakért, a betegekért, az őket ápoló orvosokért és ápolókért, azokért, akiknek a helyzete ellehetetlenült ebben az esztendőben.

Mutassuk meg, hogy a hitünk nem veszett el a sok nehézség közepette sem! Valószínűleg hosszan tudnánk sorolni, mennyi szomorúság történik velünk. Azonban a közös sörözésben legyen ott a hitünk és reményünk. Hogy hiszünk abban, ha a Repülő Spagettiszörnyre bízzuk a világra nehezedő járványt, akkor ő segít nekünk és testileg, valamint lelkileg is meggyógyítja az emberiséget. Mert mit ér a testi gyógyulásunk, ha a lelkünk továbbra is beteg marad?

Az sörözés ereje nagy, ahogy Prófétánk is mondja, és nem marad viszonzatlanul. A Repülő Spagettiszörny gondol ránk és megsegít bennünket, ha rábízzuk magunkat!

A fenti bejegyzés legnagyobb része idézet. Forrás: https://777blog.hu/2020/11/15/mi-a-kulonbseg-ima-es-kozos-ima-kozott/

A pasztafarianizmus pontosan annyira igazi vallás, mint az összes többi. Az, hogy néhányan paródiának tartják, nem változtat azon a tényen, hogy nincs olyan szempont, amely miatt vallásunk kevésbé volna komolyan vehető, mint bármelyik másik. Pont ez a lényeg. Ha úgy tartja a kedved, csatlakozz Egyházunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://pasztafarianizmus.blog.hu/api/trackback/id/tr2916295770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása