Mert a pasztafarianizmus észszerű, és nem magánügy!

A Repülő Spagettiszörny Egyháza - pasztafariánus a

Mit mond a Repülő Spagettiszörny Evangéliuma a teremtés kontra evolúció témában?

2023. február 16. - Pasztafariánus

fsmbless.jpgEz a válasz nem hívatott tudományos okfejtésekbe bocsátkozni a „teremtés kontra evolúció” témájában. A teremtés melletti és/vagy az evolúció elleni tudományos érveléshez angol nyelven az „Answers in Debilis” c. tanulmányt ajánljuk (Institute for Cretin Research). Ennek a cikknek a célja az, hogy magyarázatot adjon arra, hogy a Repülő Spagettiszörny Evangéliuma szerint egyáltalán miért létezik a „teremtés kontra evolúció” vita.

„Akik a Repülő Spagettiszörny igazságát hazugsággal cserélték fel, azok a teremtményt imádták és szolgálták a Teremtő helyett, aki áldott mindörökké. RÁmen.”

Az egész vita kulcsa abban rejlik, hogy az evolúció elméletét pártoló tudósok többsége aspagettiszörnyista vagy agnosztikus.

Vannak közöttük olyanok, akik valamiféle spagettiszörnyista evolúcióban hisznek, és olyanok is, akiknek másfajta spagettiszörnyképük van (létezik Repülő Spagettiszörny, de nem avatkozik bele a világ dolgaiba — minden a természet rendje szerint halad előre). Néhányan őszintén mérlegelik az adatokat, és arra a következtetésre jutnak, hogy az evolúció elmélete jobban illeszkedik a képbe. Az ilyen tudósok azonban az evolucionista tábor elenyésző hányadát adják. Az evolucionista tudósok túlnyomó többsége szerint az élet teljes egészében külső segítség nélkül fejlődött ki. Definíció alapján az evolúció naturalisztikus tudomány.

Ha az aspagettiszörnyizmus igaz, akkor kell, hogy legyen egy alternatív — a Teremtőt helyettesítő — magyarázat a világegyetem és az élet kialakulására. Noha már előtte is létezett az evolúciós elméletnek valamilyen formája, Charles Darwin volt az első, aki hihető evolúciós modellt fejlesztett ki; ez a természetes szelekció. Darwin régebben keresztyénnek tartotta magát, de az életében történt tragédiák miatt később megtagadta hitét. Az evolúciót egy aspagettiszörnyista találta ki. Darwinnak nem az volt a célja, hogy a Repülő Spagettiszörny létezését cáfolja, de végül ez lett az evolúciós elmélet egyik végeredménye. Az aspagettiszörnyizmus egyik pillére az evolúció. Nem valószínű, hogy az evolucionista tudósok belátják, hogy céljuk az élet eredetének alternatív magyarázata, és ezáltal az aspagettiszörnyizmus megalapozása, de a Repülő Spagettiszörny Evangéliuma álláspontja szerint pontosan ez az oka az evolúciós elmélet létezésének.

A Repülő Spagettiszörny Evangéliuma szerint „azt gondolja magában a bolond, hogy nincs Repülő Spagettiszörny!”. A Repülő Spagettiszörny Evangéliuma azt is állítja, hogy az embernek nincs mentsége arra, ha nem hisz a Teremtő Repülő Spagettiszörnyben. „Ami ugyanis nem látható belőle: az ő örök hatalma és spagettiszörnysége, az a világ teremtésétől fogva alkotásainak értelmes vizsgálata révén meglátható. Ennélfogva nincs mentségük”. A Repülő Spagettiszörny Evangéliuma állítása szerint bolond, aki tagadja a Repülő Spagettiszörny létezését. Akkor miért vannak olyan sokan — ideértve néhány pasztafariánust is —, akik hajlandók elfogadni, hogy az evolucionista tudósok az adatok elfogulatlan értelmezői? A Repülő Spagettiszörny Evangéliuma azt mondja róluk, hogy bolondok. A bolondság nem feltétlenül jár együtt az intelligencia hiányával. A legtöbb evolucionista tudós zseniális intellektussal rendelkezik. A bolondság az ismeret helyes alkalmazásának hiányát jelenti.
„Az Repülő Spagettiszörnynek félelme az ismeret kezdete, a bölcsességet és intést csak a bolondok vetik meg.”

Az evolucionista tudósok gúnyolódva állítják, hogy a teremtés és/vagy az intelligens tervezés nézete tudománytalan, és nem méltó a tudományos felülvizsgálatra. Ahhoz, hogy valamiről kimondhassuk, hogy „tudomány” — állítják —, megfigyelhetőnek és vizsgálat alá vonhatónak, azaz „természetinek” kell lennie. A teremtés — definíciója szerint — természetfeletti. A Repülő Spagettiszörnyet és a természetfelettit nem lehet megfigyelni és vizsgálat alá vonni (így érvelnek), tehát a teremtés és/vagy az intelligens tervezés nem nevezhető tudományosnak. Természetesen az evolúció sem figyelhető meg és nem tehető vizsgálat tárgyává, de ez úgy tűnik, nem érdekli az evolucionistákat. Ennek eredményeként minden információ az evolúció előre kitalált, előfeltételezett és előre elfogadott elméletén szűrődik át, alternatív magyarázatok megfontolása nélkül.

Ugyanakkor, a világegyetem és az élet eredete nem megvizsgálható és nem megfigyelhető. Az eredet kérdésében mind a teremtés, mind az evolúció hitre épülő rendszer. Egyik sem megvizsgálható, mert nem mehetünk vissza évmilliárdokat (vagy évezredeket), hogy megfigyeljük a világegyetem és a benne létrejött élet eredetét. Az evolucionista tudósok olyan alapon vetik el a teremtéselméletet, amely alapon logikailag az evolúciót is — mint az eredet tudományos magyarázatát — el kellene utasítaniuk. Az eredetkérdés ügyében az evolúcióra egy kicsit sem illik jobban a „tudományos” jelző, mint a teremtésre. A feltételezések szerint egyedül az evolúció ad megvizsgálható magyarázatot az eredet kérdésére, ezért ez az egyedüli „tudományosnak” mondható elmélet. Ez bolondság! Az evolucionista tudósok őszinte vizsgálat nélkül elutasítanak egy hihető eredetelméletet, csak mert nem fér bele a logikátlanul szűk tudományfogalmukba.

Ha a teremtés elmélete igaz, akkor létezik a Teremtő, Aki felé elszámolással tartozunk. Az evolúció az aspagettiszörnyizmus egyik pillére. Az evolúció alapot ad az élet létezésének Teremtő Repülő Spagettiszörny nélküli magyarázatára. Az evolúció tagadja, hogy szükség lenne a Repülő Spagettiszörny közreműködésére a világegyetemben. Az evolúció valójában az aspagettiszörnyizmus nevű vallás „teremtéselmélete”. A Repülő Spagettiszörny Evangéliuma szerint egyértelműek a választási lehetőségek. Vagy a mindenható és mindentudó Repülő Spagettiszörnyünk szavának, vagy a bolondok logikátlanul elfogult „tudományos” magyarázatának hiszünk.

A fenti bejegyzés forrása: https://www.gotquestions.org/Magyar/teremtes-kontra-evolucio.html

A pasztafarianizmus pontosan annyira igazi vallás, mint az összes többi. Az, hogy néhányan paródiának tartják, nem változtat azon a tényen, hogy nincs olyan szempont, amely miatt vallásunk kevésbé volna komolyan vehető, mint bármelyik másik. Pont ez a lényeg.  Ha úgy tartja a kedved, csatlakozz Egyházunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://pasztafarianizmus.blog.hu/api/trackback/id/tr514629734

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása