Mert a pasztafarianizmus észszerű, és nem magánügy!

A Repülő Spagettiszörny Egyháza - pasztafariánus a

Miért engedi meg a Repülő Spagettiszörny?

2023. szeptember 05. - Pasztafariánus

pasta1.pngÜlök otthon az ágyamon és könnyes a szemem. Az elhunyt Nagymamám emléke, a karantén korlátozásai… Bekapcsolom a híreket: éhínség, betegség, halálozások. Egyedüllét, magány, gonoszság. Miért engedi mindezeket a Repülő Spagettiszörny, ha annyira jó? 

De én nem így terveztem!
A hit nem azt jelenti, hogy nem történnek velünk nehéz és fájdalmas dolgok, hanem hogy ezeket könnyebb elviselni és elhisszük azt, hogy a Repülő Spagettiszörny a legjobbat akarja.

Talán leggyakrabban ott veszítjük el a Repülő Spagettiszörnybe vetett hitünket, mikor a dolgok másként alakulnak mint ahogy mi azokat elterveztük- így kialakulhat egy igazságtalan spagettiszörnykép. De mire alapozzuk ezt? Arra, hogy nem az történt, aminek szerintünk történnie kellett volna? Ezért mint egy mérges kisgyerek megharagszunk a Repülő Spagettiszörnyre? 

Lehet, hogy a mi vágyaink nem felelnek meg a Repülő Spagettiszörny tervének és ezt emberi ésszel elfogadni borzasztó nehéz. Nekem is. De ha abból indulunk ki, hogy a Repülő Spagettiszörny a szeretet, tehát nem tud mást csinálni csak szeretni, akkor a legjobbat akarja nekünk. Még akkor is, ha ez fájdalommal jár. 

Miért engedheti meg a szenvedést?
Van szabad akaratunk: Meglehetősen sok szenvedést az ember okoz embernek. Háborúk, éhínségek, igazságtalanságok, lelki szenvedések… A Repülő Spagettiszörny annyira szeret minket, hogy nem akart automatikusan engedelmeskedő bábukat teremteni. Azt szeretné, ha mindenki önszántából és szeretetből választaná Őt. A választáshoz pedig szükség van lehetőségekre, akár a rosszra is…
Ám a gonosz munkálkodik: Van szabad akaratunk. A jó mellett, így a Tésztátalan Szellenet is létezik. Legnagyobb hazugsága pedig az, hogy elhiteti velünk, hogy nincsen. Ha pedig nincs, akkor, hogy lenne már a világon rossz és bűn?
Lelki növekedés lehetősége: Amit átélsz fájdalom, az nem cél nélküli. Lehet, hogy közelebb visz téged a a Repülő Spagettiszörnyhöz, elmélyíti a hitedet vagy formálódsz jellemedben. Még ha mi nem is látjuk a nagy kirakóst, a a Repülő Spagettiszörny pontosan tudja, hogy mit miért enged meg. Lehet, hogy az átélt fájdalom visszanézve sokkal kisebb lesz, mint az, amit ezáltal nyertél…

A Repülő Spagettiszörny olyan, mint egy jó szülő és nem, mint egy automata. Jó az a szülő, aki mindent megad a gyermekének? Vagy az cselekszik helyesen, aki szabályokat állít fel, következetes, és mindvégig gyermeke javát tartja szem előtt, még ha néha nehézséggel is jár?

„Azt pedig tudjuk, hogy akik a Repülő Spagettiszörnyet szeretik, azoknak minden javukra szolgál, azoknak, akiket örök elhatározása szerint elhívott.”
/Róma 8,28/

A fenti bejegyzés legnagyobb része idézet. Forrás: https://777blog.hu/2021/01/24/miert-engedi-meg-az-isten/

A pasztafarianizmus pontosan annyira igazi vallás, mint az összes többi. Az, hogy néhányan paródiának tartják, nem változtat azon a tényen, hogy nincs olyan szempont, amely miatt vallásunk kevésbé volna komolyan vehető, mint bármelyik másik. Pont ez a lényeg. Ha úgy tartja a kedved, csatlakozz Egyházunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://pasztafarianizmus.blog.hu/api/trackback/id/tr3416402208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása