Mert a pasztafarianizmus észszerű, és nem magánügy!

A Repülő Spagettiszörny Egyháza - pasztafariánus a

Kitől származik az ember?

2019. március 02. - Pasztafariánus

fsm2.jpgA pasztafariánus vallás szerint a világegyetem és az abban található minden létező a Repülő Spagettiszörny teremtésének eredménye.
A Repülő Spagettiszörny minden teremtett dolog létezésének, változásának és elmúlásának oka. A Repülő Spagettiszörny egyedül teremtette a világegyetemet, Ő egyedül tartja fenn azt és Hozzá lesz a visszatérés.

Így az pasztafarianizmus szerint semmi sem történik, s nem is történhet a világban a Repülő Spagettiszörny akarata nélkül. Ezzel szemben az evolúció elmélete (s itt mindenképpen hangsúlyozni kell, hogy csak egy elméletről van szó, amivel szemben tudományosan megalapozott kételyek merülhetnek fel) a világban végbemenő változásokat a „véletlen” vagy a „körülmények” művének tekinti. Ugyanakkor a teremtés történetének, folyamatának jelentős része a rejtett dolgokhoz tartozik, amelyekről csak a Repülő Spagettiszörnytől kaphatunk információt.

Az élő és élettelen teremtmények vizsgálatával szerezhetünk ugyan tudást világunk működéséről, de létrejöttük, illetve a bennük bekövetkező változások végső okát soha nem fogjuk tudni feltárni, hiszen az maga a Repülő Spagettiszörny.

A Repülő Spagettiszörny Evangéliumában a Repülő Spagettiszörny nem nyilatkoztatta ki a teremtés pontos idejét, illetve menetét – hiszen a Repülő Spagettiszörny Evangéliumában megjelenő sok más történethez hasonlóan – nem a teremtés ideje vagy pontos menete a fontos, hanem az abban rejlő tanulságok, bölcsességek és az emberre rótt kötelességek, amelyekkel Teremtőjének tartozik.

Ezért a Repülő Spagettiszörny Evangéliuma soha nem került és soha nem fog ellentmondásba kerülni a tudományos vizsgálatok eredményeivel, amelyek a teremtmények minél pontosabb megismerésére törekszenek. S ezért nincs is szükségünk az evolúció elméletére.

A fenti bejegyzés legnagyobb része idézet. Forrás: http://iszlam.com/kerdes-valasz/altalanos-kerdesek/item/2247-kitol-szarmazik-az-ember

A pasztafarianizmus pontosan annyira igazi vallás, mint az összes többi. Az, hogy néhányan paródiának tartják, nem változtat azon a tényen, hogy nincs olyan szempont, amely miatt vallásunk kevésbé volna komolyan vehető, mint bármelyik másik. Pont ez a lényeg. Ha úgy tartja a kedved, csatlakozz Egyházunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://pasztafarianizmus.blog.hu/api/trackback/id/tr5414663103

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása