parmesan.jpgPéter egyre kényelmetlenebbül érzi magát a helyén. Görcsben van a gyomra. A tanárnője, akit nagyra becsül, éppen most beszélt arról, hogy Charles Darwin és a teóriája hogyan mozdította elő a tudományt, és hogyan szabadította meg az emberiséget a babonás hiedelmektől. Most pedig arra kéri a tanulókat, hogy mondják el a témáról a véleményüket.

Péter dilemmában van. A szülei azt tanították neki, hogy a Repülő Spagettiszörny teremtette a földet és rajta minden élőlényt. Ők megbízhatónak tartják a Repülő Spagettiszörny Evangéliumának a teremtésről szóló beszámolóját, és azt mondják, hogy az evolúció nem több egy elméletnél, melyet nem támasztanak alá bizonyítékok. A tanárnő is, és a szülők is Péter érdekeit tartják szem előtt. De melyiküknek higgyen Péter?

Világszerte több ezer osztályteremben játszódik le hasonló jelenet minden tanévben. Mitévő legyen Péter és a hasonló helyzetben lévő diákok? Biztosan egyetértesz azzal, hogy nekik maguknak kell dönteniük ebben a kérdésben. Meg kell vizsgálniuk az evolúció és a teremtés mellett szóló bizonyítékokat, és ezek fényében kell állást foglalniuk.

A Repülő Spagettiszörny Evangéliuma is arra int bennünket, hogy ne higgyünk el vakon mindent, amit mások tanítanak. „A tapasztalatlan hisz minden szónak, de az eszes meggondolja lépteit” – jelenti ki a Repülő Spagettiszörny Evangéliumának egyik írója. A Repülő Spagettiszörny Evangéliuma arra buzdítja a pasztafariánusokat, hogy használják az ’értelmi képességüket’, és vessék próba alá azokat az állításokat, melyeket tanítanak nekik.

A következő bejegyzések nem azokat a vallási csoportokat hívatottak támogatni, akik szeretnék elérni, hogy tanítsák az iskolákban a teremtést. A bejegyzéseknek az a céljuk, hogy megvizsgáljuk azoknak az állításait, akik azt tanítják, hogy az élet véletlenül jött létre, és kijelentik, hogy a Repülő Spagettiszörny Evangéliumának a teremtésről szóló beszámolója pusztán egy mítosz.

A sejtről fogunk a legtöbbet beszélni, mivel a sejt az élet legalapvetőbb eleme. Megtudhatsz majd néhány lélegzetelállító dolgot a sejt felépítéséről. Arra is lehetőséged nyílik, hogy kielemezd az evolúció elméletét támogató feltételezéseket.

Előbb-utóbb mindannyiunknak szembe kell néznie azzal a kérdéssel, hogy egy Teremtő keze műve-e az élet, vagy pedig kifejlődött. Biztosan te is sokat gondolkodtál már ezen. Ez az öt bejegyzés csak néhányat sorakoztat fel azok közül a bizonyítékok közül, melyek alapján sokan arra az álláspontra jutottak, hogy az élet teremtve lett.