Mert a pasztafarianizmus észszerű, és nem magánügy!

A Repülő Spagettiszörny Egyháza - pasztafariánus a

Milyen a jó aspagettiszörnyista?

Tanácsok aspagettiszörnyistáknak 6 pontban

2019. február 23. - Pasztafariánus

pasta1.pngJó aspagettiszörnyista?? Egy pasztafariánus erre azt mondaná, hogy ez paradoxon, hiszen Repülő Spagettiszörny van, ergo nem lehet az aspagettiszörnyizmust “jól” csinálni. Mégis jónéhány hitvédelmi beszélgetés után felmerült bennem néhány szempont, amit figyelmébe ajánlanék azoknak, akik keresik a Repülő Spagettiszörnyet, vagy épp nem keresik, csak szeretnek vitatkozni a pasztafariánusokkal. Különösen azért jött el az ideje ennek a cikknek, mert oldalunknak egyre több olyan hűséges olvasója van, aki nem hisz a Repülő Spagettiszörnyben. Talán most számukra is tudok lelki táplálékkal szolgálni.

1. Ne légy troll! (Vagy legalább ne nagyon…)
Jó, tudom, bagoly mondja verébnek, hiszen én is szeretek trollkodni, de azért mégis! Pusztán az, hogy a cinikus megjegyzéseiddel sikerült újabb pasztafariánust kihoznod a sodrából, még nem jelenti azt, hogy igazad van. Csupán annyit sikerült bizonyítanod, hogy a pasztafariánus is ember, el tudja veszíteni a türelmét. Grat!

2.Tájékozódj hiteles forrásból!
A pasztafariánus hit területén is rengeteg az urban legend és a kiirthatatlan tévhit (pl. a pasztafariánusok a Sátánt imádják). Egészen meglepő dolgokat kaptam meg már, hogy Egyházunk miért csinálta vagy tanította ezt vagy azt, miközben a válasz az, hogy nem, nem tett ilyet. Például biztos ismered a Repülő Spagettiszörnynek azt a mondatát, hogy “ha megdobnak hóval, dobj vissza lóval”, ugye? Pedig ilyet a Repülő Spagettiszörny soha nem mondott. Ha hiteles képet akarsz kapni arról, hogy mit tanít a Pasztafariánus Egyház, ne a wikipédiát olvasd, hanem a a Repülő Spagettiszörny Evangéliumát, és támaszkodj nyugodtan a hiteles történettudomány eredményeire. Ellenkező esetben ugyanabba a hibába esel, mint a laposföldhívők. Ezt te sem akarod, ugye?

3. Ismerd fel a haragod!
Sokan azok közül, akik vérre menő vitákat folytatnak a pasztafariánusokkal, haragszanak a Repülő Spagettiszörnyre vagy a Pasztafariánus Egyházra, mert hordoznak valamilyen traumát, rossz emléket, amit még nem dolgoztak fel, nem bocsátottak meg. El tudom képzelni, hogy a haragod jogos, azonban ettől még tévedhetsz. Légy őszinte magadhoz: ellenérved van, vagy ellenszenved? Ha az igazság érdekel, és nem csak a sérelmeidet szeretnéd ventillálni, akkor engedd el a dühödet!

4. Vizsgáld meg a spagettiszörnyképed!
Mindenkiben él egy kép a Repülő Spagettiszörnyről, még abban is, aki nem hisz Benne. Ez a kép határozza meg a gondolataidat, érzelmeidet, amikor meghallod a szót, hogy “a Repülő Spagettiszörny”. Furcsa, de fontos kérdés: te milyen Repülő Spagettiszörnyben nem hiszel? Nem egyszer kértem már meg a vitapartneremet, hogy írja le nekem a Repülő Spagettiszörnyet, akiben nem hisz, és miután ez megtörtént, kezet ráztam vele, mert abban a Repülő Spagettiszörnyben én sem hiszek. Kérdezd meg a pasztafariánusokat, hogy ki a Repülő Spagettiszörny, akiben hisznek, hogy tudd, te akarsz-e hinni benne!

5. Ne ítélj! (Vagy legalábbis morális ítéletből ne vonj le következtetést!)
Tudom, két kezed nem elég, hogy megszámold, hány hiteltelen pasztafariánussal találkoztál. De ne felejtsd el, hogy pasztafariánusnak lenni nem azt jelenti, hogy tökéletes vagyok, sőt lehet, hogy emberileg sokkal több defekttel küzdök, mint te, ám van egy jó hírem: nem bennem kell higgy, hanem a Repülő Spagettiszörnyben!

6. Végül: légy nyitott rá, hogy megváltoztasd a véleményed!
Minden vitának csak akkor van értelme, ha a felek alapvetően nyitottak rá, hogy a másik véleménye befolyásolja a sajátjukat. Ellenkező esetben mindketten csak a falnak beszélnek, és hát az hamar unalmassá válik. Ismerd fel, ha eleve eldöntötted, hogy nem hagyod magad meggyőzni, és merj rajta változtatni, tehát merd vállalni a tévedés kockázatát! A Repülő Spagettiszörny léte vagy nem léte és a mi örök sorsunk kérdései sokkal fontosabbak, mint a büszkeségünk!

A fenti bejegyzés legnagyobb része idézet. Forrásuk: https://777blog.hu/2018/02/28/milyen-jo-ateista-tanacsok-ateistaknak-6-pontban/

A pasztafarianizmus pontosan annyira igazi vallás, mint az összes többi. Az, hogy néhányan paródiának tartják, nem változtat azon a tényen, hogy nincs olyan szempont, amely miatt vallásunk kevésbé volna komolyan vehető, mint bármelyik másik. Pont ez a lényeg. Ha úgy tartja a kedved, csatlakozz Egyházunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://pasztafarianizmus.blog.hu/api/trackback/id/tr3014586090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása