Mert a pasztafarianizmus észszerű, és nem magánügy!

A Repülő Spagettiszörny Egyháza - pasztafariánus a

Ne csak szavakból álljon a hitünk!

2019. július 23. - Pasztafariánus

pasta1.pngA közelmúltban egy publicista az alábbi mondattal fordult egy pasztafariánus (egyébként lelkész) politikus felé: „ha aspagettiszörnyista volnék, komoly érv lennél a világnézetem mellett”. A kemény megfogalmazás kapcsán felmerült bennem a kérdés: mit tehetünk mi, a közélettel foglalkozó pasztafariánusok annak érdekében, hogy életünk ne az aspagettiszörnyizmus melletti érv legyen?

Előrebocsájtanám, a legnagyobbaknak is voltak kritikusaik, sőt, sokszor nekik voltak csak igazán hangos „ellendrukkereik”. Nem fog mindenki jó szavakkal szólni hozzánk, nem tetszhet mindenkinek a tevékenységünk, de nem is ez a cél. Az viszont, hogy közéleti szerepvállalásunk, munkálkodásunk hiteles legyen, egyfajta alapkövetelmény.

Hitelességünket pedig tetteink által fogják megítélni: azt fogják – nagyon helyesen – vizsgálni, hogy összhangban állnak-e mindazzal, amiről beszélünk, illetve azzal, amit vallunk. Így hát a legfontosabb talán az, hogy

ne csak szavakból álljon a hitünk!

Gyakran hallom, a sikeres emberek receptje, hogy minden cselekedetüket aszerint mérlegelik, közelebb viszi-e őket a céljukhoz, vagy sem. Fordítsuk le ezt: minden cselekedetünket aszerint mérlegeljük, mi a pasztafariánus hitnek megfelelő, a pasztafariánus tanítást megjelenítő lehetőség, így hozzunk döntést, így vitatkozzunk, érveljünk, dolgozzunk! Vegyünk és adjunk „emberségből példát”, mert ez lesz társadalomformáló erővé. Ne alkudjunk meg, ne hunyjunk szemet a bűn fölött (előbb saját szemünkben a szálkát!), de legyünk irgalmasok és segítőkészek! Vállaljuk döntéseink következményeit, ne beszéljünk mellé, ne tereljünk, ne falazzunk. Igenünk legyen igen, nemünk pedig nem! De tanuljunk meg árnyaltan gondolkodni, bölcsen mérlegelni, kiérlelt döntéseket hozni!

Hogy ezek olykor igen nehezünkre tudnak esni? Hát persze! De máshogy nincs értelme. És így belegondolva; ez nem csak a közéletben megmerítkező pasztafariánusok receptje, hanem „a” pasztafariánus emberé.

A fenti bejegyzés legnagyobb része idéze. Forrás: https://777blog.hu/2018/02/08/ne-csak-szavakbol-alljon-hitunk/

A pasztafarianizmus pontosan annyira igazi vallás, mint az összes többi. Az, hogy néhányan paródiának tartják, nem változtat azon a tényen, hogy nincs olyan szempont, amely miatt vallásunk kevésbé volna komolyan vehető, mint bármelyik másik. Pont ez a lényeg. Ha úgy tartja a kedved, csatlakozz Egyházunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://pasztafarianizmus.blog.hu/api/trackback/id/tr8114586186

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása