Mert a pasztafarianizmus észszerű, és nem magánügy!

A Repülő Spagettiszörny Egyháza - pasztafariánus a

3 mód, hogy megoszd másokkal a hitedet

2019. június 13. - Pasztafariánus

pasta1.pngManapság nagyszerű dolog pasztafariánusnak lenni. Nem könnyű – de izgalmas. Tudom, ez nem éppen ilyen egyszerű. Ha elidőzöl egy kicsit a híreken, láthatod, hogy voltaképpen milyen elveszettek és megtörtek vagyunk. A világunk az ellentétek és a zűrzavar világa. És ez nem egy nagyszerű hely a pasztafariánusok számára: sokan türelmetlennek és kívülállónak könyvelnek el. Mialatt a legtöbbünk meglepődik és megijed a pasztafarianizmus végnapjait látva, a Repülő Spagettiszörnynél egészen más a helyzet.

Kultúránk naponként változik, új kihívások és kérdések vég nélküli sorát tárja az Pasztafariánus Egyház elé, de a lényeg az, hogy Repülő Spagettiszörnyet ez nem lepi meg. Nem dől hátra csodálkozván a „poszt-pasztafariánusság” végkimenetelén. Ő még mindig változatlan, és a terve is az. A Repülő Spagettiszörny Evangéliuma szerint semmi sem tud diadalt venni a Repülő Spagettiszörny munkája és népe, a pasztafariánusok  fölött.

Egy ennyire zavaros, átmeneti, nehéz időszakban a Repülő Spagettiszörny kéri, hogy legyünk merészek és erősek – legyünk bátrak. A Repülő Spagettiszörny véghez viszi akaratát. Bevégzi a munkáját. És felkér bennünket, hogy csatlakozzunk Hozzá és tegyünk tanítványokká minden népeket, mindenféle nyelvből és nemzetből a társadalmi ellenszél dacára. Bár a világ változik, céljaink nem változnak.

A Repülő Spagettiszörny céllal helyezett bennünket ide és most ebbe a világba, mely több lehetőséget kínál most mint bármikor az örömhír hirdetésére. A Pasztafariánus Egyház mindig is a széleken, a sáncokon bizonyított a leginkább.

Bármilyen izgalmasnak tűnik ez a lehetőség, feltevődik a kérdés: rendben, de hogyan néz ki az evangelizálás, a tanítványozás a mai poszt-pasztafariánus, posztmodern, poszt-igazság, poszt-akármi világunkban? Leegyszerűsítve: hogyan oszthatjuk meg másokkal a Repülő Spagettiszörny Evangéliumát a hitetlenség korszakában?

Amint a Repülő Spagettiszörny embereiként próbáljuk megállni a helyünket a szolgálatban ebben a cinikus, sarkított világban, amikor befogadjuk és szeretjük a kívülállót, amikor üdvözöljük a velünk szembejövőt, amikor meghívjuk őt vacsorára, mindez jó alkalom nem csupán a Repülő Spagettiszörny Evangéliumának felmutatására, hanem annak továbbadására is. A nap végén már életünkkel prédikáljuk az örömüzenetet, de végül a szavak is szükségesek lesznek. Eljön az a pont, amikor szeretetből elég bátraknak kell lennünk ahhoz, hogy leüljünk a felebarátunkkal, és elmondjuk neki az örömüzenetet.

Íme négy ötlet az evangelizálásra, ezekben az újszerű, kihívásokkal teli időkben:

1. Találj közös érdeklődési pontokat!

Bár olyan világban élünk, ahol sokan hátat fordítanak a Pasztafariánus Egyháznak, és nem tartják magukat pasztafariánusnak, ennek ellenére sem hiszem, hogy sok hűséges aspagettiszörnyista létezne.

Igen, a mai világ varázsát vesztette és világi, de mégis hiszem, hogy az emberek keresnek valamit. Valami többre vágynak.

Ez alapján, ne gondoljuk, hogy mindenki gyűlölné a Repülő Spagettiszörnyet vagy a pasztafariánusokat. Talán messzemenően nem értenek egyet a hitünkkel, és talán mély sebeket hordoznak, de úgy tapasztalom, hogy gyakran készek szellemi, mélyreható dolgokról beszélni. Számos kérdésük, aggodalmuk megegyezik a miénkkel ami a Repülő Spagettiszörnyet, az életet, a gonoszt, a szenvedést stb. illeti. Segít, ha nevén nevezzük ezeket.

2. Oszd meg személyes történetedet!

Mesélő emberek vagyunk, akik vonzódunk a történetekhez és művelődünk általuk. Ez a DNS-ünk egy része, mivel mindannyian részei vagyunk a Repülő Spagettiszörny egyetemes történetének. Mivel a mai kultúránk annyi mesével van túlterhelve és megannyi mesétől félrevezetve, fontos elmondanod a személyes élettapasztalatodat. Ahol az emberek elzárkóznak a pasztafarianizmus és a Repülő Spagettiszörny Evangéliuma elől, úgy gondolom, ott nyitottak meghallgatni a személyes tanúságtételünket.

3. Mondd el az aktuális evangéliumot!

El kell mondanunk az embereknek a világ legnagyobb történetét: a teremtést, a bűnbeesést, a megváltást, a helyreállítást, a Repülő Spagettiszörny királyságát. Azt is el kell mondanunk az embereknek hogyan lehetnek ők maguk is részesei ennek a történetnek.

A fenti bejegyzés legnagyobb része idézet. Forrás: https://777blog.hu/2018/04/12/31-mod-hogy-megoszd-masokkal-a-hitedet/

A pasztafarianizmus pontosan annyira igazi vallás, mint az összes többi. Az, hogy néhányan paródiának tartják, nem változtat azon a tényen, hogy nincs olyan szempont, amely miatt vallásunk kevésbé volna komolyan vehető, mint bármelyik másik. Pont ez a lényeg. Ha úgy tartja a kedved, csatlakozz Egyházunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://pasztafarianizmus.blog.hu/api/trackback/id/tr6914586166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2019.06.13. 22:43:35

Szórakoztató Valláskritika mém-képtár
Fórum » FILOSZ » Vallás, Filozófia »
A nevetés a legfőbb szentség mert a Bölcs és a Biztos eltűri. Aki meg nem elég bölcs hozzá, azt remélem bosszantjuk. Az ateizmust egy ellenvallásnak tekintjük, így azt is cikizzük. A vallások bírálata, kritizálhatósága, vagy a velük szembeni emberbarát szkepticizmus, ugyanolyan alapvető emberi jog, mint a gyakorlásuk.
forum.index.hu/Article/showArticle?t=9239635&la=151633107
süti beállítások módosítása