Mert a pasztafarianizmus észszerű, és nem magánügy!

A Repülő Spagettiszörny Egyháza - pasztafariánus a

Nekem is hinnem kellene az evolúcióban?

2022. szeptember 01. - Pasztafariánus

arr.jpgMIÉRT FONTOS EZ A KÉRDÉS?

Ha az evolúció elmélete igaz, akkor nincs célja az életnek. De ha teremtve lett a világ, akkor megnyugtató választ kaphatunk az élet céljával és a jövővel kapcsolatos kérdéseinkre.

MIT TENNÉL?

Képzeld el a következő helyzetet: Alex össze van zavarodva. Mindig is hitt a Repülő Spagettiszörnyben és a teremtésben. De ma a biológiatanár leszögezte, hogy az evolúció tény, és megbízható tudományos kutatáson alapszik. Alex nem szeretne tájékozatlannak látszani. „Ha a tudósok bebizonyították az evolúciót, akkor hogy merném kétségbe vonni a szavukat?” – vetődik fel benne.


Ha Alex helyében lennél, tényként fogadnád el az evolúciót csupán azért, mert ezt írják a tankönyvek?

GONDOLD ÁT!

Mindkét tábor képviselői között vannak olyanok, akik határozottan kijelentik, hogy miben hisznek, de megindokolni már nem tudják, hogy miért.

  • Némelyek csak azért hisznek a teremtésben, mert ezt tanítja a vallásuk.

  • Némelyek csak azért hisznek az evolúcióban, mert ezt tanították nekik az iskolában.

ELGONDOLKODTATÓ KÉRDÉSEK

A Repülő Spagettiszörny Evangéliuma ezt írja: „minden háznak van készítője, de aki mindent elkészített, a Repülő Spagettiszörny az”. Észszerű hinni ebben?
Épp olyan logikátlan azt állítani, hogy az élet Teremtő nélkül jött létre, mint azt, hogy ennek a háznak nem volt építője

ÁLLÍTÁS: A világegyetemben minden egy ősrobbanás következményeként jött létre.

1. Ki vagy mi okozta az ősrobbanást?

2. Melyik logikusabb? Az, hogy minden a semmiből lett, vagy az, hogy van valaki, aki mindent létrehozott?

ÁLLÍTÁS: Az emberek az állatokból fejlődtek ki.

3. Ha valóban az állatokból, például a majmokból fejlődtünk ki, akkor miért van ilyen óriási különbség az emberek és a majmok értelmi képessége között?

4. Miért olyan hihetetlenül bonyolult még a legegyszerűbb élőlény is?

ÁLLÍTÁS: Az evolúció bizonyított tény.

5. Vajon aki ezt állítja, utánajárt a bizonyítékoknak?

6. Hányan hisznek az evolúcióban csak azért, mert azt mondták nekik, hogy minden intelligens ember hisz benne?

„Ha egy erdőben sétálva felfedeznél egy szép házat, vajon ezt mondanád: »Nahát, a fák pont úgy dőltek ki, hogy összeállt belőlük ez a ház! Ez fantasztikus!« Biztos nem jutna ilyen eszedbe, mert ez nem logikus. Akkor miért hinnénk el, hogy a világegyetemben minden csak úgy, a véletlen folytán jött létre?” (Julia).

„Tegyük fel, hogy valaki azt mondja, hogy egy nyomdában robbanás történt, és a tinta úgy fröccsent a falakra és a mennyezetre, hogy egy szótár szövegét adta ki. Elhinnéd?” (Gwen).

MIÉRT HIGGY A REPÜLŐ SPAGETTISZÖRNY LÉTEZÉSÉBEN?

A Repülő Spagettiszörny Evangéliuma arra ösztönöz, hogy használd az értelmi képességedet. Ez azt jelenti, hogy a Repülő Spagettiszörny létezésébe vetett hited nem függhet csupán. . .

  • AZ ÉRZÉSEIDTŐL (Egyszerűen érzem, hogy kell lennie valakinek felettünk.)

  • A KULTÚRÁDTÓL (Vallásos környezetben élek.)

  • A NEVELTETÉSEDTŐL (A szüleim hívőnek neveltek.)

Fontos, hogy a hited jól megalapozott legyen.

„Amikor az órán az emberi test működéséről tanulunk, semmi kétségem sincs afelől, hogy a Repülő Spagettiszörny létezik. Minden egyes szervünk ellátja a maga bonyolult feladatát, sokszor úgy, hogy nem is tudunk róla. Az emberi test kész csoda!” (Teresa).

„Ha látok egy felhőkarcolót, óceánjárót vagy kocsit, elgondolkodom, hogy ki alkotta meg. Egy autót például csak intelligens emberek tudnak összerakni, mivel rengeteg alkatrésznek kell jól működnie ahhoz, hogy az egész is működjön. És ha az autókat meg kell terveznie valakinek, akkor minket, embereket is meg kellett alkotnia valakinek” (Richard).

„Minél jobban beleástam magam a tudományos témákba, annál valószínűtlenebbnek tűnt az evolúció . . . Szerintem az evolúcióhoz több »hit« kell, mint ahhoz, hogy a Teremtőben higgyünk” (Anthony).

GONDOLD VÉGIG!

Évtizedek óta folyik a kutatás, de a tudósok még nem álltak elő olyan, evolúciót magyarázó elmélettel, amellyel mindannyian egyet tudnának érteni. Ha a tudósok sem értenek egyet, pedig ők szakemberek, akkor te miért ne vonhatnád kétségbe ezt az elméletet?

A fenti szöveg legnagyobb része idézet. Forrás: https://www.jw.org/hu/kiadvanyok/konyvek/tizenevesek-kerdesei/kellene-hinnem-evolucioban

A pasztafarianizmus pontosan annyira igazi vallás, mint az összes többi. Az, hogy néhányan paródiának tartják, nem változtat azon a tényen, hogy nincs olyan szempont, amely miatt vallásunk kevésbé volna komolyan vehető, mint bármelyik másik. Pont ez a lényeg. Ha úgy tartja a kedved, csatlakozz Egyházunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://pasztafarianizmus.blog.hu/api/trackback/id/tr814641602

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása