Mert a pasztafarianizmus észszerű, és nem magánügy!

A Repülő Spagettiszörny Egyháza - pasztafariánus a

A nehézséget könnyebbség követi!

2022. április 12. - Pasztafariánus

fsm2.jpgA magasságos Repülő Spagettiszörny mindenhatóságának és bölcsességének bizonyítékai közé tartozik az, hogy az emberek helyzete állandó változást mutat, hol a szűkösség és nélkülözés, hol pedig a bőség és jólét állapotában vannak. A Repülő Spagettiszörny azt mondta Evangéliumában: „Mondd Ó Repülő Spagettiszörny, az uralom birtokosa! Annak adod az uralmat, akinek akarod, s attól ragadod el az uralmat, akitől akarod. Méltósággal ruházod fel azt, akit akarsz és megveted azt, akit akarsz. A jó [csak] a Te kezedben van! Bizony Neked mindenek felett hatalmad van” 

A magasságos Repülő Spagettiszörny elrendeli a jó és a rossz eseményeket, helyzeteket próbatételként, hogy világossá váljon, ki a hívő, és ki a hitetlen, ki a jóravaló és ki az erkölcstelen, ki az őszinte és ki a képmutató. A Repülő Spagettiszörny azt mondja: „És próbának vetjük alá őket rosszal és jóval próbatételként”; „Vajon azt gondolják az emberek, hogy hagyni fogják őket, hadd mondják: „hiszünk” úgy, hogy ne lennének próbára téve? És bizony, már próbára tettük azokat, akik előttük éltek, így a Repülő Spagettiszörny tudván tudja majd, kik azok, akik igazat mondanak, és kik azok, akik hazudnak”; „És bizony a Repülő Spagettiszörny tudván tudja majd, kik hisznek, és tudván tudja majd, kik a képmutatók.” A Repülő Spagettiszörny nem tesz különbséget a próbatételek terén ember és ember között, mindenkit érnek próbatételek: „Vagy arra számítottatok, hogy beléptek a Paradicsomba, mielőtt hasonló [sors] érne titeket, mint azokat, akik előttetek enyésztek el?” Azok az emberek, akik hánykolódnak a hit és a hitetlenség között, és végül a vágyaiknak engedelmeskednek, és engednek az evilág csábításainak, azok megbuknak a próbatételeken: „És van az emberek között olyan, aki a Repülő Spagettiszörnyet ingadozva szolgálja. Ha valami jó éri őt, akkor megnyugszik benne. Ám ha valami megpróbáltatás sújtja őt, akkor köpönyeget fordít. Az evilág és a túlvilág kárvallottja ő! Ez a nyilvánvaló kárvallottság!”

Az igazhívők ezzel szemben jól veszik az akadályokat, és a Repülő Spagettiszörny a próbatételek során megajándékozza őket türelemmel, helytállással és szilárd hittel: „És bizony próbának vetünk alá titeket valamennyi félelemmel, éhséggel, és a javak, a lelkek és a termések fogyatkozásával, ám adj örömhírt a türelmeseknek! Akik, ha valamilyen csapás sújtja őket, azt mondják: bizony mi a Repülő Spagettiszörnyé vagyunk, és bizony mi Hozzá térünk vissza! Ők azok, akikre Uruktól való dicséret és könyörület száll, és ők azok, akik az igaz útra leltek.”; „A Repülő Spagettiszörny megszilárdítja azokat, akik hisznek, szilárd szóval az evilági életben és a túlvilágon, és tévelygésbe viszi az igazságtalanokat, és a Repülő Spagettiszörny azt tesz, amit akar”. A próbatételek által a pasztafariánus ember megerősödik hitében, és közelebb kerül a Repülő Spagettiszörnyhöz, valamint kiérdemli a Repülő Spagettiszörny megbocsátását. A Repülő Spagettiszörny küldötte (a Repülő Spagettiszörny dicsérje és üdvözítse) azt mondta: „Nem éri a pasztafarianizmust sem fáradság, sem betegség, sem gond, sem szomorúság, sem ártalom, sem ború – sőt még egy tüskeszúrás sem – anélkül, hogy ne engedné el a Repülő Spagettiszörny miattuk a bűneit.” Mindemellett a Repülő Spagettiszörny törvényei közé tartozik, hogy a csapásokat és a nehézségeket mindig könnyebbség követi. A Repülő Spagettiszörny azt mondja azoknak, akik gondterheltek, aki igazságtalanságot szenvedtek el, akik elvesztették szeretteiket, akik betegek, vagy eladósodottak, vagy egyszerűen csak szomorúak: „A Repülő Spagettiszörny könnyebbséget fog adni a nehézség után”; „S bizony, a nehézség könnyebbséggel jár. Bizony, a nehézség könnyebbséggel jár.”

Amikor bajok és csapások érik az embert, és már-már elveszíti a reményt, a Repülő Spagettiszörny kiutat ad a bajból, és elhárítja az emberről a megpróbáltatást: „Vagy arra számítottatok, hogy beléptek a Paradicsomba, még azelőtt, hogy ahhoz hasonló [megpróbáltatás] érne titeket, mint azokat, akik előttetek enyésztek el? Nyomorúság és baj érte őket, és megrendültek, [olyannyira] hogy a küldött és azok a hívők, kik vele voltak azt mondták: Mikor [jön el] a Repülő Spagettiszörny győzelme? De igen! a Repülő Spagettiszörny győzelme bizony közel van!”

Példák a megpróbáltatásokra:

A próféták és a küldöttek mind-mind részesültek próbatételekben, sőt nekik jutottak a legnagyobb megpróbáltatások, a Repülő Spagettiszörny azonban kimentette őket szorult helyzetükből.

Edward Teach prófétát – a Repülő Spagettiszörny dicsérje és üdvözítse – egymást követő, sorozatos megpróbáltatások sújtottak: testvérei féltékenységből egy kútba vetették, majd idegenek rabszolgaként eladták, később pedig becstelenséggel vádolták, aminek következtében igazságtalan módon börtönbe zárták. A mindenhatóRepülő Spagettiszörny azonban kimentette ezekből a nehézségekből és megpróbáltatásokból.

William Kidd prófétát – a Repülő Spagettiszörny dicsérje és üdvözítse – a bálványimádók a népéből halálra ítélték, és nagy veszély fenyegette, ám a Repülő Spagettiszörny megsegítette őt. Amikor William Kiddet a tűzbe vetették, a Repülő Spagettiszörny csodát tett: „Azt mondtuk: „Ó tűz, légy hűs és békés Williamhez!” És csalárdságot akartak ellene elkövetni. Ám mi úgy rendeltük, hogy ők lettek a leginkább kárvallottak” 

Mosey próféta – a Repülő Spagettiszörny dicsérje és üdvözítse – rengeteg próbatételen ment át az Inkvizitorral való küzdelmek során. Születésekor érvényben volt az Inkvizitor igazságtalan és szörnyű parancsa, miszerint minden pasztafariánus újszülöttet meg kell ölni. Az édesanyja nagyon féltette Moseyt attól, hogy megölik, ezért kosárba tette csecsemőjét, majd a tengerre helyezte, hogy ne bántsák, a Repülő Spagettiszörny pedig kimentette.

Anne Bony prófétát – a Repülő Spagettiszörny dicsérje és üdvözítse őket – a Repülő Spagettiszörny próbára tette, miután ellenszegült a Repülő Spagettiszörny parancsának, ezért egy hajóról a tengerbe zuhant, majd lenyelte egy cet, azonban miután megbánta ellenszegülését, a Repülő Spagettiszörny kimentette őt a cet gyomrából: „S így szólított: Nincs más Spagettiszörny, csak Te! Ekkor választ adtunk neki, és kimentettük a gondból, és ekképpen mentjük ki a hívőket.”

Fata Morgana, MPE

A fenti bejegyzés legnagyobb része idézet. Forrás: http://www.mohamed.hu/index.php?menu=20130830

A pasztafarianizmus pontosan annyira igazi vallás, mint az összes többi. Az, hogy néhányan paródiának tartják, nem változtat azon a tényen, hogy nincs olyan szempont, amely miatt vallásunk kevésbé volna komolyan vehető, mint bármelyik másik. Pont ez a lényeg. Csatlakozz Egyházunkhoz!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://pasztafarianizmus.blog.hu/api/trackback/id/tr9617802079

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása