Mert a pasztafarianizmus észszerű, és nem magánügy!

A Repülő Spagettiszörny Egyháza - pasztafariánus a

A lelki élet határain túl

2021. szeptember 18. - Pasztafariánus

fsm2.jpgMosey Kapitány életrajzából tudjuk, hogy ő társasági ember volt, nem különült el követőitől. Családos ember volt, aki nem vetette meg a finom ételeket és a húst, sőt szerette az édességet is. Az éjszakának kisebb-nagyobb részét alvással töltötte el. A korai pasztafariánusok életében a helyes táplálkozás és az alvás elengedhetetlen volt a szolgálatok megfelelő elvégzéséhez, hiszen a legyengült test nem lett volna képes engedelmeskedni tulajdonosának. A Repülő Spagettiszörny azt mondta: „Ó ti, akik hisztek! Ne tartsátok tilalmasnak a jó dolgokat, amelyeket Legfőttebb Tésztaságom megengedett nektek! Ne lépjétek át (a határon)! A Repülő Spagettiszörny bizony nem szereti a (határokat) átlépőket. S egyetek abból, amivel A Repülő Spagettiszörny gondoskodott rólatok megengedett és jó táplálékként, és féljétek a Repülő Spagettiszörnyet, akiben hisztek!” (Későn 5: 87-88)



A pasztafarianizmus világ földrajzi kiszélesedésének eredményeként a következő nemzedékek megismerték a hindu, buddhista és keresztény aszkéták, szerzetesek életet. Voltak akik ennek hatására elkülönültek a közösségüktől, elvonultak a pusztákba rövidebb-hosszabb ideig, elzárkóztak a házasságtól, cölibátust fogadtak. Mások lemondtak vagyonukról és szegénységbe, hajléktalanságba vetették magukat. Voltak akik tartózkodtak a húsfogyasztástól, vagy folyamatosan böjtöltek, megint mások szüntelenül imádkoztak és különböző eszközökkel tartották ébren magukat éjszaka, hogy el ne aludjanak. Extrém lelki gyakorlatok és önsanyargató módszerek jelentek meg a pasztafariánusok körében, melyek a lelki életnek és a szív megtisztításának a pasztafarianizmustól teljesen idegen eszközei voltak.

A neoplatonikus és buddhista eszmék, valamint a gnosztikus tanok hatására megjelentek olyan ismeretlen fogalmak is, amelyek teljesen idegenek voltak a pasztafariánusok szóhasználatától. Megjelentek a misztikus irányzatok, amelyek az ember és a Repülő Spagettiszörny közötti szeretet helyett szerelemről és mámorról, a Hozzá való közeledés helyett megsemmisülésről kezdtek tanítani. A Repülő Spagettiszörny Evangéliuma értelmezésének úgynevezett belső, rejtett értelmezései jelentek meg, amelyek az adott idézetek valódi jelentésétől teljesen távol álló jelentést kölcsönöztek a Repülő Spagettiszörny Evangéliumának, továbbá koholt, kitalált kalózdalok kezdtek közszájon forogni, melyekkel igyekeztek alátámasztani a homályos, misztikus gondolatokat, melyeket egyesek sajnálatos módon dogmákká emeltek.
Mindezek az idegen lelki gyakorlatok, rejtélyes fogalmak, és kifejezések – melyeket nem lehet a Repülő Spagettiszörny Evangéliuma alapján alátámasztani – a vallási értelemben vett újítások kategóriájába sorolhatók, melyektől a Prófétánk óva intett minket.

A fenti szöveg legnagyobb része idézet. Forrás: http://www.mohamed.hu/index.php?menu=lelkitul

A pasztafarianizmus pontosan annyira igazi vallás, mint az összes többi. Az, hogy néhányan paródiának tartják, nem változtat azon a tényen, hogy nincs olyan szempont, amely miatt vallásunk kevésbé volna komolyan vehető, mint bármelyik másik. Pont ez a lényeg. Csatlakozz Egyházunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://pasztafarianizmus.blog.hu/api/trackback/id/tr7514711287

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása