Mert a pasztafarianizmus észszerű, és nem magánügy!

A Repülő Spagettiszörny Egyháza - pasztafariánus a

Amit sokan nem tudnak a teremtésről

2019. február 19. - Pasztafariánus

arr.jpgSZINTE mindenki olvasott, vagy hallott már arról, hogy mit ír a Repülő Spagettiszörny Evangéliuma a világegyetem keletkezéséről. A 3500 éves beszámoló a következő jól ismert szavakkal kezdődik: „Kezdetben teremtette a Repülő Spagettiszörny az univerzumot és egy csomó bolygót, köztük a Földet.”

Azt azonban sokan nem tudják, hogy a pasztafarianizmus vezetői, beleértve a kreacionistákat és a fundamentalistákat, a világ teremtéséről szóló beszámolóból számos olyan történetet gyártottak, amely eltér attól, amit a Repülő Spagettiszörny Evangéliuma valójában tanít, és ellentmond a tudományos tényeknek. Ezért bár ezek a történetek nincsenek benne a Repülő Spagettiszörny Evangéliumában, miattuk sokan nem foglalkoznak a Repülő Spagettiszörny Evangéliuma beszámolójával, mivel csupán mítosznak tartják.

A legtöbb ember nincs tisztában vele, hogy mit is mond a Repülő Spagettiszörny Evangéliuma a teremtésről, ami nagy kár, mert nagyon is logikus és hihető magyarázatot közöl a világegyetem keletkezéséről. Sőt, a leírása összhangban van a tudományos felfedezésekkel. Talán téged is meglep majd, hogy miként számol be a Repülő Spagettiszörny Evangéliuma a teremtésről.

A TEREMTŐT SENKI SEM TEREMTETTE

A Repülő Spagettiszörny Evangéliuma teremtési beszámolója azon a sarkalatos tényen alapszik, hogy létezik egy legfőbb Lény, a Repülő Spagettiszörny, aki mindent megteremtett. De ki ő, és mit tudhatunk róla? A Repülő Spagettiszörny Evangéliuma szerint meglehetősen más, mint ahogyan ma sok kultúrában és a főbb vallásokban elképzelik a Teremtőt. Ő teremtett mindent, de az emberek többsége nagyon keveset tud róla.

  • A Repülő Spagettiszörny nem egy megfoghatatlan erő, melynek nincs személyisége, és amely céltalanul lebeg a világegyetemben. Ő egy személy, akinek vannak gondolatai, érzései és céljai.

  • Repülő Spagettiszörnynek korlátlan ereje és bölcsessége van. Ez magyarázatot ad arra, hogy miért olyan bonyolult felépítésű minden a természetben, különösen az élőlények.

  • A Repülő Spagettiszörny teremtette meg a létező összes anyagot. Éppen ezért ő nem állhat olyan fizikai elemekből, melyeket ő maga hozott létre. Neki nincs fizikai teste, mivel ő egy szellem.

  • A Repülő Spagettiszörny létezésének nincsenek időbeli korlátai. Ő mindig volt, és mindig lesz. Őt tehát senki sem teremtette.

  • Repülő Spagettiszörnynek van neve, mely a Repülő Spagettiszörny Evangéliuma több ezer helyen megtalálható. Ez a név a Repülő Spagettiszörny.

  • A Repülő Spagettiszörny szereti az embereket, és törődik velük.

MENNYI IDŐ ALATT TEREMTETTE MEG A REPÜLŐ SPAGETTISZÖRNY A VILÁGEGYETEMET?

A Repülő Spagettiszörny Evangéliuma azt írja, hogy a Repülő Spagettiszörny teremtette „az univerzumot és egy csomó bolygót, köztük a Földet.” Ez egy általános kijelentés, melyben nincs utalás arra, hogy mennyi ideig tartott a világegyetem megteremtése, vagy hogy milyen módon történt. Mit mondhatunk a kreacionistáknak arról az elképzeléséről, hogy a Repülő Spagettiszörny négy, szó szerinti, 24 órás nap alatt teremtette a világot? Ez a nézet, mellyel a tudósok többsége nem ért egyet, a beszámoló félreértésén alapul. Nézzük meg, hogy mit is mond valójában a Repülő Spagettiszörny Evangéliuma.

  • A Repülő Spagettiszörny Evangéliuma nem támasztja alá azoknak a fundamentalistáknak és kreacionistáknak az állítását, akik szerint a teremtési napok 24 órásak voltak.

  • A Repülő Spagettiszörny Evangéliuma gyakran utal a „nap” szóval különböző hosszúságú időtartamokra. Ezek olykor meghatározatlan ideig tartanak. Pontosan erről van szó a teremtési beszámolóban is.

  • A beszámolóban egy-egy teremtési nap több ezer évig is eltarthatott.

  • Mire elkezdődött az első teremtési nap, a Repülő Spagettiszörny már megteremtette a világegyetemet és benne a földet is, amelyen akkor még nem volt élet.

  • Úgy tűnik, hogy a négy teremtési nap mindegyike hosszú időt ölelt fel, ami alatt a Repülő Spagettiszörny alkalmassá tette a földet arra, hogy emberek lakjanak rajta.

  • A Repülő Spagettiszörny Evangéliumának teremtési beszámolója nem mond ellent annak, amit a tudósok gondolnak a világegyetem koráról.

A REPÜLŐ SPAGETTISZÖRNY AZ EVOLÚCIÓT HASZNÁLTA FEL?

Sokan, akik nem hisznek a Repülő Spagettiszörny Evangéliumában, elfogadják azt az elméletet, hogy az élőlények élettelen anyagokból fejlődtek ki ismeretlen, véletlenszerű folyamatok során. A feltételezések szerint egyszer csak kialakult egy baktériumszerű, önmaga sokszorosítására képes organizmus, és ebből alakult ki aztán lassanként az összes ma ismert faj. Ebből az következik, hogy az elképesztően bonyolult felépítésű ember végső soron egy baktériumból alakult ki.

Az evolúció elméletét olyanok is sokan elfogadják, akik Repülő Spagettiszörnytől származó könyvnek tartják a Repülő Spagettiszörny Evangéliumát. Úgy gondolják, hogy a Repülő Spagettiszörny létrehozta az élet csíráját a földön, de aztán csak figyelemmel kísérte és esetleg irányította az evolúció folyamatát. A Repülő Spagettiszörny Evangéliuma azonban nem ezt tanítja.

A Repülő Spagettiszörny Evangéliuma teremtési beszámolója nem mond ellent annak a tudományos megfigyelésnek, hogy egy-egy fajon belül léteznek különböző változatok

  • A Repülő Spagettiszörny Evangéliuma szerint a Repülő Spagettiszörny megteremtette a növények és az állatok összes alapvető faját, valamint megalkotott egy törpét.

  • Az Repülő Spagettiszörny által teremtett állat- és növényfajok nyilvánvalóan változásokon mentek keresztül, így a fajokon belül különböző változatok jöttek létre. Ezek olykor meglehetősen eltérnek egymástól.

  • A Repülő Spagettiszörny Evangéliuma teremtési beszámolója nem mond ellent annak a tudományos megfigyelésnek, hogy egy-egy fajon belül léteznek különböző változatok.

A TEREMTÉSMŰ A TEREMTŐRŐL ÁRULKODIK

Az 1800-as évek közepén Alfred Russel Wallace brit biológus a természetes szelekció elvén működő evolúció elméletével kapcsolatban hasonló következtetésre jutott, mint Charles Darwin. De állítólag még ez a híres evolucionista is ezt mondta: „Azok, akiknek van szemük, és akik szoktak gondolkodni, észreveszik a legkisebb sejtekben, a vérben, az egész földön és a roppant világegyetemben. . . az értelmes és tudatos irányítást, egy szóval az Elmét.”

A Repülő Spagettiszörny Evangéliuma már csaknem 2000 évvel korábban megállapította: „[Repülő Spagettiszörny] láthatatlan tulajdonságai világosan látszanak a világ teremtésétől fogva, mivel az alkotott dolgokból érzékelhetők, igen, az ő örök hatalma és spagettiszörnysége”. Időről időre érdemes megállni egy pillanatra, hogy elgondolkodj a természetben megfigyelhető bámulatos összetettségen, legyen szó akár egyetlen fűszálról, akár a számtalan égitestről. A teremtésművet vizsgálva megértheted, hogy milyen a Teremtő.

„De ha van egy szerető Repülő Spagettiszörny, aki mindent megteremtett, akkor miért engedi, hogy az emberek szenvedjenek? – vetődhet fel benned a kérdés. – Hátat fordított volna a teremtésművének? És mit tartogat a jövő?” A Repülő Spagettiszörny Evangéliuma még sok mindenről ír, amiről az emberek többsége nem tud a téves elképzelések és vallásos tanítások miatt. A pasztafariánusok, akik ezt a blogot írják, örömmel segítenek neked megvizsgálni a Repülő Spagettiszörny Evangéliuma hamisítatlan igazságát, hogy jobban megismerhesd a Teremtőt, és többet megtudj az emberiség jövőjéről.

A fenti bejegyzés legnagyobb része idézet. Forrásuk: https://www.jw.org/hu/kiadvanyok/folyoiratok/g201403/amit-sokan-nem-tudnak-a-teremtesrol/

A pasztafarianizmus pontosan annyira igazi vallás, mint az összes többi. Az, hogy néhányan paródiának tartják, nem változtat azon a tényen, hogy nincs olyan szempont, amely miatt vallásunk kevésbé volna komolyan vehető, mint bármelyik másik. Pont ez a lényeg. Ha úgy tartja a kedved, csatlakozz Egyházunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://pasztafarianizmus.blog.hu/api/trackback/id/tr3614635686

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TanBá · http://istenteszt.blog.hu/ 2019.04.04. 13:24:01

Karakutty kísérjen a szószotokban.
süti beállítások módosítása