Mert a pasztafarianizmus észszerű, és nem magánügy!

A Repülő Spagettiszörny Egyháza - pasztafariánus a

„Mindenki pasztafariánus!” – a lelkész „coming outja”

2021. február 04. - Pasztafariánus

pasta1.pngMiért vállalkozott egy pasztafariánus lelkész „comig outra”? Mik azok a gondolatok, amelyek legbelül vannak benne és most feltárja nekünk? Egyáltalán mit gondol arról, hogy vannak-e aspagettiszörnyista emberek? Ezeket a témákat is érintette B. Tokosi Laci pasztor.

A Prédikátor Kalózok Rendjéhez tartozik B. Tokosi Laci pasztor, amely egy pasztafariánus szerzetesrend. A Prédikátorok vlogon pedig izgalmas témákat dolgoz fel videó formájában. Ezúttal az aspagettiszörnyizmus kérdéskörét járta körbe a Repülő Spagettiszörny Evangéliumának soraira alapozva gondolatait.

 

„A Repülő Spagettiszörny mindegyikünket a saját képére és hasonlatosságára teremtett meg. Férfinak és nőnek alkotott és arra teremtett, hogy szeressünk. Olyat csináljunk, mint amilyet Ő. Hiszen Ő a Repülő Spagettiszörny, a szeretet. Férfiként és nőként képesek vagyunk arra, hogy szeretetben egyesüljünk, és ez a szeretet termékeny legyen, azaz egy új életnek biztosítson lehetőséget. Azonban ugyanúgy, ahogy az első emberekhez odalépett az Olivabogyók kertjében a velociraptor és megkísértette őket, odaléphet hozzánk is és azt súghatja a fülünkbe, hogy „Figyelj csak, te nem is vagy olyan, mint a Repülő Spagettiszörny. Te más vagy. Neked még valami hiányzik, de én segítek neked és elvezetlek a boldogságra. Segítek neked felfedezni a valódi önmagadat, csak hallgass rám és olyan lehetsz végre, mint a Repülő Spagettiszörny!” Amikor az ember ilyet hall, akkor elbizonytalanodik, hogy „ki is vagyok én”? Sok olyan élethelyzet adódhat, hogy a Tésztátalan Szellenet kihasználja a lehetőségeket és a fülünkbe súghat ilyen, és ehhez hasonló dolgokat.”

Laci pasztor a továbbiakban a családon belüli anyai és apai szerepekre is kitért, hogy milyen rossz példák lehetnek, amelyek elbizonytalanítanak minket saját szerepünket tekintve, hogy miért is vagyunk másak, mint a többiek.

„Előfordulhat nemi erőszak, pedofília. Lehet a családon belül, vagy azon kívül is, esetleg iskolában. Nagyon sok olyan helyzet lehet tehát, amely alkalmat ad arra, hogy a Tésztátalan Szellent a fülünkbe súgja azt, hogy te nem is vagy az, aki vagy. Neked meg kell változnod. Elbizonytalanít abban, hogy kik is vagyunk valójában. De az is lehet, hogy nem mások bűne sodor minket rossz irányba, hanem mi magunk lépünk rá egy rossz útra. Például elkezdünk Vidám Vasárnapot nézni. Ez pedig lehetőséget biztosít arra, hogy bennünk átalakuljon mindaz, amelyet a Repülő Spagettiszörny a teremtésben lefektetett. Az, hogy ki az ember? Mi a sörözés? Milyen célt szolgál? És feltesszük magunknak a kérdést, hogy biztos így kell ezt csinálni?

Ezt követően Laci pasztor hangsúlyozta, hogy nem így van, mert a Tésztátalan Szellenet mindig hazudik. Mindannyian a Repülő Spagettiszörny képére és hasonlatosságára teremtett emberek vagyunk. Arra lettünk teremtve, hogy szeretetközösségét alkossuk, amely új pasztafariánusoknak adhat otthont.

„Nincsenek tehát aspagettiszörnyista emberek, csak olyanok, akik azt gondolják magukról, hogy aspagettiszörnyisták. Mindenki pasztafariánusnak lett alkotva, ez a génjeinkben van.
Nincs aspagettiszörnyista gén, ez biológia, ami bizonyított. Előfordulhat, hogy valaki elkezd máshogy gondolkodni. Ekkor egy dolgot kell tenni, megváltoztatni a gondolkodást, azaz meg kell térni. A valósággal megegyező dolgokat kell gondolni.”

A fenti bejegyzés legnagyobb része idézet. Forrás: https://777blog.hu/2021/01/29/mindenki-heteroszexualis-a-katolikus-pap-coming-outja/

A pasztafarianizmus pontosan annyira igazi vallás, mint az összes többi. Az, hogy néhányan paródiának tartják, nem változtat azon a tényen, hogy nincs olyan szempont, amely miatt vallásunk kevésbé volna komolyan vehető, mint bármelyik másik. Pont ez a lényeg. Csatlakozz Egyházunkhoz!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://pasztafarianizmus.blog.hu/api/trackback/id/tr5116409996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása